ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑ

Αθήνα 4/4/2020



Για ακόμα μία φορά οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ αποδεικνύονται επικίνδυνοι, μικρόψυχοι και παντελώς άσχετοι με το σοβαρό συνδικαλισμό. Εν καιρώ πανδημίας αποφάσισαν, να ξαναδηλητηριάσουν  τον κλάδο, σπέρνοντας αμφιβολίες στους εργαζόμενους.

Κατηγορούν το συνδικάτο, αλλά και τα άλλα δύο πρωτοβάθμια που υπογράφουν τις ΣΣΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επειδή έπραξαν τα απολύτως προβλεπόμενα!!!

Ως γνωστόν με τη λήξη μιας ΣΣΕ, αρχίζει η τρίμηνη μετενέργειά της, περίοδος κατά την οποία οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται την επόμενη. Λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, αλλά και της πρόσφατης αλλαγής διοίκησης ζητήσαμε με επιστολή μας την παράταση του τριμήνου, κατά έξη μήνες. Πήραν αυτήν την επιστολή και την έκαναν ανακοίνωση καταγγελίας !!!!!

Για μια ακόμα φορά καλλιεργούν το φόβο στους εργαζόμενους, διερωτώμενοι αν το διάστημα 2015(κι όχι 2014 όπως γράφουν) – 2019 είχαμε σύμβαση.

Είχαμε ΣΣΕ συνάδελφοι, γιατί ένα σοβαρό προεδρείο με τις συνεχείς ενέργειές του, φρόντιζε να το αποδεικνύει συνεχώς. Ένα προεδρείο στο οποίο είχαμε την τιμή, πρόεδρός του εκείνη την εποχή, να είναι ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ.

Η προηγούμενη ΣΣΕ είχε ισχύ για τα έτη 2013-14. Σας θυμίζουμε συνάδελφοι του ΜΕΤΑ, πως η δική σας κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του 2015, έδωσε εξάμηνη παράταση στην Εθνική ΣΣΕ της ΓΣΣΕ.



Στις 20/5/2015 με επιστολές του Συνδικάτου προς :


1.   Τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών κο Σπίρτζη με ΑΠ 16376



2.   Τον τότε Υπουργό Εργασίας κο Σκουρλέτη με ΑΠ 16375




ζητούσαμε να δοθεί και σ΄ εμάς εξάμηνη μετενέργεια και να μας απαντηθεί αν η σύμβασή μας ισχύει.



Στις 25/5/2015 η τότε Γενική Γραμματέας του ΥΜΕ κα Πέρκα με την 382 επιστολή απαντούσε στη διοίκηση της ΟΣΥ θετικά για την παράταση  και πως οι όροι της σύμβασης δεν μπορούσαν να μεταβληθούν προς το χειρότερο.




Στις 27/5/2015 η ΟΣΥ με το έγγραφο 600 ενημέρωνε το Συνδικάτο για την απόφαση αυτή.





ΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ!!!!!



Στις 16/6/2015 ο κος Σκουρλέτης ενημέρωσε το προεδρείο της ΓΣΣΕ, πως κατέθεσε τροπολογία με την οποία έδινε νέα τρίμηνη παράταση στην Εθνική ΣΣΕ. Αυτομάτως παίρναμε κι εμείς νέα τρίμηνη παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο.



ΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ!!!!!




Στις 11/11/2015 το Συνδικάτο με την επιστολή ΑΠ17274 ενημερώνει  τον κο Σπίρτζη για την εκκρεμή αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου, το κενό στην άσκηση διοίκησης  και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.






Επιτέλους στις 11/2/2016 το Δ.Σ της ΟΣΥ με την απόφαση 40, δίνει εξουσιοδότηση στον κο Αναγνωστόπουλο, για διαπραγμάτευση και υπογραφή της νέας ΣΣΕ. Μια πολύ σημαντική απόφαση, αφού όπως τονίζεται, τον εξουσιοδοτεί να καταγγείλει τις ισχύουσες Επιχειρησιακές Συμβάσεις και να ξεκινήσει την κατάρτιση νέων.





ΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ!!!!!





Η συνέχεια γνωστή και με τη διοίκηση του κου Αναγνωστόπουλου, αλλά και με την ακόμα χειρότερη του κου Γλυκού. Αναρίθμητα σχέδια τα οποία ομόφωνα καταψηφίζατε κι εσείς στα Δ.Σ, αλλά και σε όλα τα Συντονιστικά της ΟΣΥ που συνεδρίαζαν.

Το σημαντικό ήταν, πως βρισκόμασταν σε διαρκή διαπραγμάτευση κι αυτό, εξ ορισμού έθετε την τότε σύμβαση σε διαρκή ισχύ.



Οι εργαζόμενοι ευτυχώς γι αυτούς και δυστυχώς για σας, δεν έχουν κοντή μνήμη. Θυμούνται λοιπόν πολύ καλά το άρθρο 43 του ν.4484/2017 και την περίφημη εγκύκλιο Χουλιαράκη. Σύμφωνα με αυτήν, η οποιαδήποτε ΣΣΕ προέβλεπε παροχές μη μισθολογικού κόστους οι οποίες θα υπερέβαιναν τις 5.000€ ετησίως, θα χρειαζόταν την μηνιαία έγκριση του υπουργού οικονομικών. Το θυμάστε; Μια θλιβερή επιτροπεία όλων των συμβάσεων, ψηφισμένη από την δική σας αριστερή φιλεργατική κυβέρνηση.

 Κι όταν η διοίκηση πατώντας σε αυτήν την κατάπτυστη οδηγία προσπάθησε να μην υλοποιήσει όρους της σύμβασης, η προσφυγή του προεδρείου στις 4/9/2018 στην τριμερή υπό τον κο Νεφελούδη, έδωσε την απάντησή της. Μια διοίκηση που σύρθηκε τελικά  να εκδώσει ανακοίνωση με ΑΠ 52966/24-10-2018 για υλοποίηση των δίκαιων !!!!! αιτημάτων μας. 


Τα θυμούνται όλα αυτά οι εργαζόμενοι, γιατί ευτυχώς τελικά δεν έχουν κοντή μνήμη. Θυμούνται, πως όλα αυτά τα χρόνια που η διοίκησή σας μας κορόιδευε, πληρώνονταν κάθε μήνα όλα όσα προέβλεπε η σύμβαση.



ΑΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ!!!!!



Θυμούνται τέλος, πως φεύγοντας ο κος Γλυκός μας εξαπάτησε όλους, αφού αρνιόταν πεισματικά να ολοκληρώσει την νέα σύμβαση που ο ίδιος υπόγραψε τα μεσάνυχτα της 11ης Ιουνίου 2019,  καθυστερώντας να την ανεβάσει στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.  Ούτε την υπογραφή του δεν τίμησε. Αφήνοντας όλους τους εργαζόμενους ξεκρέμαστους. Σας πρόσφερε μια ακόμα ευκαιρία, να κινδυνολογείτε και να διαδίδετε, πως δεν υπάρχει σύμβαση και το προεδρείο κοροϊδεύει. Μας εσείς δεν πανηγυρίζατε, πως ήσασταν αυτοί που κλείσατε τη σύμβαση;  Εσείς δεν λέγατε, πως όλα τα κανονίσατε σε συνάντησή σας στο υπουργείο; Άλλο ένα ψέμα σας λοιπόν. Από τα αμέτρητα που χορτάσατε όλα αυτά τα χρόνια τους εργαζόμενους.

                     

Τελικά όπως αποδείχθηκε εκτός από την προηγούμενη είχαμε και έχουμε και νέα ΣΣΕ. Η υλοποίησή της και τα αναδρομικά που καταβλήθηκαν για όλο το 2019 στους εργαζόμενους, αυτό απέδειξε. Γκρεμίστηκαν σαν χάρτινοι πύργοι όλα όσα διαδίδατε εσείς και τα διάφορα φερέφωνα που σας έχουν πλαισιώσει.  Όλα τα θυμούνται οι εργαζόμενοι και ακόμα περισσότερο θυμούνται, πως ούτε μια φορά δεν καταγγείλατε τις αριστερές διοικήσεις της εταιρείας μας.

Ευτυχώς έχουν πολύ καλή μνήμη. Η δική σας αντίθετα είναι χρυσόψαρου.




ΠΑΣΚΕ ΟΑΣΑ ΟΣΥ