ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ


Ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΣΥ για την καταβολή των παροχών μη μισθολογικού κόστους, το οποίο όπως διαβάζουμε είναι ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ !!!


1η Διαπίστωση. Κανείς δεν χαρίζει σε κανέναν, κανείς δεν κάνει πλέον χατίρια. Το "δίκαιο αίτημά μας"  δικαιώνει πανηγυρικά τις δύο παρατάξεις του προεδρείου (οι οποίες και υπέγραψαν τη συλλογική σύμβαση) που τόσο καιρό υποστήριζαν, πως η σύμβαση υφίσταται και χωρίς υπογραφή νέας θα πρέπει να υλοποιούνται όλοι της οι όροι. 


2η Διαπίστωση. Αποδεικνύεται ορθότατη η τακτική του προεδρείου να προκαλέσει την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο εργασίας. Το πρακτικό που υπέγραψε ο γραμματέας του υπουργείου κος Νεφελούδης, έδινε σαφέστατη οδηγία στη διοίκηση για την ισχύ, εφαρμογή και υλοποίηση όλων των όρων της σύμβασης.




3η Διαπίστωση. Η διοίκηση εκτέθηκε ακούγοντας κακόβουλους συμβούλους. Αν το αίτημα είναι δίκαιο, γιατί καθυστερούσε τόσους μήνες; Προτίμησε να ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους για να δείξει τι; Ότι το προεδρείο δεν έχει τη δύναμη να διεκδικήσει αυτά που δικαιούμαστε; Το ακριβώς αντίθετο αποδείχθηκε.


4η Διαπίστωση. Τα παπαγαλάκια που κάθε τρία χρόνια αλλάζουν συνδικαλιστική στέγη και σήμερα ανήκουν στις φιλοκυβερνητικές παρατάξεις από σήμερα σιωπούν μία και καλή. Η εργολαβία που είχαν αναλάβει να τρομοκρατούν με ψέματα τους συναδέλφους δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας, σήμερα τελειώνει. Ας ψάξουν νέες αρλούμπες.


5η Διαπίστωση. Οι Κασσάνδρες  (συνδικαλιστές των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων του Πρωτοβάθμιου και του Δευτεροβάθμιου οργάνου) διαψεύστηκαν οριστικά. Είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά των Δ.Σ οι άστοχες και επικίνδυνες απόψεις τους περί μη ισχύος της σύμβασης, περί ατομικών συμβάσεων και περί αδυναμίας της διοίκησης να καταβάλλει όσα οφείλει χωρίς την υπογραφή νέας. Η αβάντα προς τη διοίκηση σε όλο της το μεγαλείο. Σήμερα κιόλας θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη από τους συναδέλφους για όσα έλεγαν περί ατομικών συμβάσεων. Εκτός κι αν δεν ήταν ψέμα, αλλά άγνοια και ασχετοσύνη. Και αυτό είναι πιο επικίνδυνο.  Διαβάζουν το πρακτικό του υπουργείου και ερμηνεύουν την αναφορά για την ατομικότητα των όρων της σύμβασης, σε ύπαρξη ατομικών συμβάσεων. Ευτυχώς δεν θα κληθούν να διαπραγματευθούν την επόμενη.  




Αυτά τα λίγα από εμάς που δεν ξέρουμε να διαβάζουμε, όπως με έπαρση διαλαλούσε κάποιος τη Δευτέρα. Κάποιος που αποδείχθηκε, πως αυτός τελικά δεν ήξερε τι διάβαζε.