ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΣΑΛΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

«Μακεδονία» αποκάλεσε τα Σκόπια ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, και την εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Μουζάλας, ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή απόπειρα περίπου 1.500 προσφύγων να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αναφέρθηκε σε ένα φυλλάδιο που τους μοιράστηκε, το οποίο τους έδινε οδηγίες για το «ταξίδι». Όπως είπε, «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε όλη αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη μεταφέρονται πολύ δύσκολα, καθώς προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Με αυτή την προσδοκία έπαιξαν βρόμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές και αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη "Μακεδονία"».



Δεν ξέρω αν η αναφορά της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» εκφράζει την προσωπική θέση του κ. Μουζάλα για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας ή αν ήταν ένα λάθος στη ρύμη του λόγου του.
Αυτό που ξέρω σίγουρα όμως, είναι πως το ίδιο "λάθος" το έχει επαναλάβει στο παρελθόν. Συγκεκριμένα στις 26/10/2015 στην εκπομπή της Τάνιας Μακρή στο real fm.



Και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά.  Ο κος Μουζάλας έκανε λάθος; Ο κος Μουζάλας δέχεται αυτή την ονομασία; Μήπως ο κος Μουζάλας  παίζει το ρόλο του λαγού; Είναι χαρακτηριστικό πως ήταν από τους πρώτους που μιλούσε για ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων (τελικά τα σύνορα έκλεισαν).  Ήταν και από τους πρώτους που μιλούσε για ενδεχόμενο εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στη χώρα (τελικά εγκλωβίστηκαν). Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο υπουργός να αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για ενδεχόμενες υποχωρήσεις της χώρας μας;
Το πολύ κοντινό μέλλον θα δείξει.

Πάνος Μαυρόπουλος