ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η ΝΕΑ ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Η ιστορία αρχίζει το βράδυ της Τρίτης 15 Μάρτη. Ο κος Μουζάλας φιλοξενούμενος στην εκπομπή  του Σκαϊ "ιστορίες", στη συνέντευξη που παραχωρεί στον Παύλο Τσίμα, αποκαλεί "Μακεδονία" τη γειτονική χώρα των Σκοπίων.
Από το πρωί της επομένης οι ΑΝΕΛ σηκώνουν το λάβαρο της επανάστασης. Ή εγώ ή αυτός διαμηνύει σε όλους τους τόνους ο πρόεδρός τους Πάνος Καμμένος. Ο Μουζάλας μιλά για γκάφα και ζητάει συγνώμη, κάτι που δεν ικανοποιεί τον Καμμένο. Στην πρωϊνή εκπομπή "κοινωνία ώρα mega" αναλύει το σκεπτικό του στους Καμπουράκη και Οικονομέα. Μία ακόμη αναφορά για τα τρενάκια, θυμόμαστε άλλωστε και την προεκλογική του διαφήμιση με τη σωστή ράγα.


Μιλώντας για το θέμα   Μουζάλα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δηλώνει, ότι ο πρωθυπουργός «κατανοεί και συμμερίζεται την ευαισθησία των ΑΝΕΛ και του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό ζήτημα με την ΠΓΔΜ».
Παράλληλα κυβερνητικές πηγές προέβλεπαν ότι είναι πιθανό ο κ. Μουζάλας να παραιτηθεί ο ίδιος και να διευκολύνει την κατάσταση. Ενώ όμως φαινόταν ότι η κυβέρνηση παροτρύνει τον κ. Μουζάλα να αποχωρήσει ο ίδιος διευκολύνοντας τα πράγματα, φαίνεται ότι η δυναμική που αναπτύχθηκε -κυρίως από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- οδηγεί τα πράγματα σε διαφορετική κατεύθυνση.
Όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη (Βούτσης, Κουρουμπλής, Φωτίου, Δούρου, Φίλης, Κατρούγκαλος) στηρίζουν το Μουζάλα, απαιτούν την παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα και περιπλέκουν την υπόθεση.
Ο Καμμένος επιμένει "ή εγώ ή αυτός". Ο πρωθυπουργός απαντά "όποιος έριξε κυβέρνηση, έφτασε στο 1%", αναγκάζοντας τον Πάνο στην πρώτη αναδίπλωση. Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας δίνει τελεσίγραφο στον Αλέξη. Αν μέχρι τις 9.00 π.μ. της επομένης 17 Μάρτη δεν έχει παραιτηθεί ο Μουζάλας, αποσύρει τους υπουργούς του, παραιτείται και ο ίδιος από υπουργός Εθν. Άμυνας, στηρίζοντας όμως την κυβέρνηση!!!!! Η πληροφορία ότι οι συνεργάτες του μαζεύουν τα πράγματά τους από το Πεντάγωνο δραματοποιεί ακόμη περισσότερο το πολιτικό περιβάλλον. Η κυβίστηση όμως αρχίζει.
Πέμπτη πρωί την ώρα εκπνοής του τελεσίγραφου, συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Αμέσως μετά ο Καμμένος κάνει δήλωση.


Πουθενά για αναφορά σε παραίτηση του ίδιου και των άλλων υπουργών του, όπως διαλαλούσε μέχρι τη χθεσινή νύχτα.
Στη συνέχεια επισκέπτεται το Μαξίμου και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος με τον Αλέξη.




Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, ολοκληρώνει και την κυβίστησή του.


Με πρόφαση την παρουσία του Μουζάλα στη σύνοδο υπουργών στις Βρυξέλλες, η παραίτησή του παραπέμπεται στις καλένδες. Ο Πάνος παραμένει υπουργός κι όλα μέλι γάλα. Με μία λέξη ο Καμμένος την έκανε "ΓΑΡΓΑΡΑ".


Πάνος Μαυρόπουλος