ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον Παυλόπουλο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών



Συνάντηση πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, για την διαμόρφωση εθνικής γραμμής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννημάτα.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε σήμερα το πρωί  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει.
«Είμαι στη διάθεσή σας και στη διάθεση του πρωθυπουργού, για τη σύγκληση μιας τέτοιας σύσκεψης» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι οι κανόνες με βάση τους οποίους συγκαλείται η σύσκεψη είναι γνωστή και ανέφερε:
«Θεωρώ ότι και ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου θα συνεννοηθείτε. Και εφόσον το κρίνει σκόπιμο και εκείνος και εσείς, είμαι στη διάθεσή σας για τη χάραξη μιας ενιαίας γραμμής υπεράσπισης και του τόπου και της ίδιας της Ευρώπης».

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε το προσφυγικό μείζον ζήτημα για τον τόπο και για τον ελληνικό λαό, ενώ επεσήμανε ότι εξελίσσεται σε ένα κυριολεκτικώς υπαρξιακό πρόβλημα για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Από αυτό κρίνεται σήμερα ποιοι είναι εκείνοι οι λαοί, οι οποίοι έχουν ευρωπαϊκή νοοτροπία και ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ποιοι, αντιθέτως, δεν έχουν σχέση με την Ευρώπη, διότι διακατέχονται από σύνδρομα ξενοφοβίας και απομονωτισμού», ανέφερε ο ΠτΔ.
Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τις εξελίξεις δραματικές και πρόσθεσε ότι η κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται, οδηγεί σε εθνική τραγωδία.
Οπως υποστήριξε «κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής. Υπάρχει μια προσπάθεια από τις ακραίες, σκληρές φωνές της Ευρώπης να αξιοποιήσουν την ολιγωρία και τα λάθη της κυβέρνησής μας και να φορτώσουν στην πλάτη του ελληνικού λαού τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, που είναι ένα ζήτημα διεθνές και ευρωπαϊκό».
Όλη αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με το ότι η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, η αξιολόγηση καρκινοβατεί, μεγάλες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στους δρόμους, αισθάνομαι ότι οδηγούν ξανά στη διαμόρφωση ενός αδιεξόδου και σε ένα συναίσθημα απελπισίας και οργής στον ελληνικό λαό. Πάνω ακριβώς σε αυτά τα αδιέξοδα και στην οργή χτίστηκαν πολιτικές και προσωπικές καριέρες τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί ξανά», προσέθεσε.