ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση Φώφης Γεννηματά μετά τη λήξη της Προσυνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη Μάλτα
 

 
Συμμετείχα σήμερα στην Προσύνοδο των Σοσιαλιστών, όπου το πρώτο θέμα που έθεσα ήταν η ανάγκη τα hotspots να δημιουργηθούν στην Τουρκία. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.
Ζήτησα έκτακτη χρηματοδότηση για την Ελλάδα και έκανα δύο πολύ συγκεκριμένες προτάσεις γιατί δεν μπορούμε να παρακολουθούμε να χάνονται άλλες ζωές στο Αιγαίο.
Ζήτησα να φτιάξουμε το πρόγραμμα ΚΙΒΩΤΟΣ, για να δώσουμε ασφαλή μετακίνηση στα παιδιά, στις εγκύους, στις ευπαθείς ομάδες.
Κανένα παιδί να μην ξαναμπεί στις βάρκες του θανάτου, να φεύγουν κατευθείαν από την Τουρκία και ταυτόχρονα ζήτησα την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα του ταξιδιού τους, τους κινδύνους που κρύβει και το τί γίνεται σε σχέση με την εξέλιξη του προγράμματος της μετεγκατάστασης στις χώρες ενδιαφέροντός τους.
Παράλληλα οι Σοσιαλιστές μπορούν να πάρουν μια σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης, να φτιάξουμε τις πόλεις αλληλεγγύης, με πρωτοβουλία των δημάρχων να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές και εμπειρίες, για να διευκολύνουμε τον επιμερισμό των προσφύγων στις πόλεις της Ευρώπης και να αποφύγουμε τα γκέτο στα μεγάλα αστικά κέντρα.