ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Φώφη Γεννηματά: Πρέπει να κάνουμε το παν για να μη γίνουν τα νησιά μας μικρές Λαμπεντούζες
 


Δήλωση Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, μετά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα.
 
Με τα δειλά βήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με το βήμα σημειωτόν της Κυβέρνησης.
Τα μεγάλα προβλήματα του προσφυγικού δεν επιλύονται.
Ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος. Δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες γι αυτό. Όχι ευχολόγια.
Από εκεί και πέρα, πρέπει να κάνουμε το παν για να μη γίνουν τα νησιά μας μικρές Λαμπεντούζες.
Έχει φτάσει η ώρα, με την συμβολή της Ευρώπης, να οργανωθεί σωστά η υποδοχή, η καταγραφή, η περίθαλψη, η μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, και η συνθήκη  του Δουβλίνου να αναθεωρηθεί.
Το θέμα δεν προσφέρεται για ασκήσεις εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι διμερές θέμα Ελλάδας – Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους.
Για το ευαίσθητο ζήτημα των προσφύγων και την έκφραση της αλληλεγγύης  μας το ΠΑΣΟΚ, θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις στον αρμόδιο υπουργό.