ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
Αναρτήσεις στα δύο blogs που διαχειρίζονται Κουμούτσος και Σουκαράς.

1η)  http://sindesmosodigon.blogspot.com/   στις 12.4.2012
Όλα έτοιμα από πλευράς συνδικάτου για την υπογραφή Σ.Σ.Ε

Ήρθε η πολυπόθητη ώρα της Σ.Σ.Ε η ΠΑΣΚΕ που προεκλογικά κατάφερε να πείσει τους εργαζόμενους ότι θα εξαιρεθούμε από το ενιαίο μισθολόγιο έφερε την πρόταση της εταιρίας την οποία ασπαστήκαν μαζί με την ΔΑΚΕ (η οποία προεκλογικά έλεγε ότι η ΠΑΣΚΕ μας κοροϊδεύει και μας οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα) έφεραν την σύμβαση που συναποφάσισαν ότι είναι για το καλό μας και σύμφωνα με τον πρόεδρο ΣΚΟΥΛΟ όλα τα υπόλοιπα σωματεία έχουν την ίδια άποψη, πλειοψηφικά πήραν την έγκριση για την υπογραφή της.
Στα άρθρα 4 - 5 - 6 βλέπουμε το πόσο εξαιρεθήκαμε αλλά και πόσο θα εξαιρεθούμε από το ενιαίο μισθολόγιο.    
Ναι ψήφησαν οι : ΠΑΣΚΕ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΟΡΑΜΑ – ΔΑΚΕ
Όχι ψήφησαν οι : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΔΗΓΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΥ - ΔΑΣ – ΕΑΣ
Παρών ψήφησαν οι: ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Λευκό ψήφησαν οι: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που αρχικά είχε ψηφήσει ναι.

2η)  http://ethel-sinadelfos.blogspot.com/   στις 13.4.2012
Από χθες που δημοσιεύσαμε την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση της ΟΣΥ (ΕΘΕΛ) λάβαμε πολλά email από συνάδελφους, που μας ρωτούν ποιος είναι ο λόγος που την καταψηφίσαμε.
Η θέση μας είναι ότι κάθε σύμβαση πρέπει να εγκρίνεται από τον κλάδο μέσα από Γενική Συνέλευση. Πόσο μάλλον η συγκεκριμένη που είναι ίσως η σημαντικότερη και έρχεται την ώρα που δεν υπάρχει καν προεδρείο.
Ένα σοβαρό συνδικάτο πρέπει, να μοιράζει στους εργαζόμενους την πρόταση για την σύμβαση και μετά να καλεί σε γενική συνέλευση. Έτσι οι εργαζόμενοι θα έχουν τον χρόνο να μελετήσουν την πρόταση, θα ακούσουν τις τοποθετήσεις συνδικαλιστών και εργαζομένων και θα μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.
Αυτό προτείναμε χθες στο διοικητικό συμβούλιο.

Σημείωση : Και στα δύο blogs είναι αναρτημένο το προσχέδιο της Σ.Σ.Ε.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
Όταν στις 27.1.2011 με την κατάθεση του σχεδίου νόμου 3920, παίρναμε τις 7 πρώτες αλλαγές, πολλοί από εσάς μας περιγελούσαν. Μιλούσαν για κόμματα, τελείες και διάφορα άλλα σημεία στίξης, τα οποία δεν άλλαζαν την ουσία του περιεχομένου. Να θυμίσουμε σε όλους, πως η πρώτη από όλες τις τροποποιήσεις ήταν αυτή του άρθρου 12 § 1 η οποία αφορούσε τις Σ.Σ.Ε. Συγκεκριμένα καταφέραμε να αφαιρεθεί ο όρος κατάργηση με τον όρο αντικατάσταση. Το πόσο σημαντικό ήταν αυτό, φάνηκε στο Δ.Σ της Μεγάλης Πέμπτης. Όλοι σας μιλούσατε για κατάργηση των Σ.Σ.Ε και όλη αυτή τη διετία κατηγορούσατε την παράταξή μας, πως εξαπατά τον κλάδο,γιατί δεν θα ξαναϋπογράψουμε σύμβαση. Στο προχθεσινό Δ.Σ λοιπόν η παράταξη της ΠΑΣΚΕ έφερε το προσχέδιο της νέας σύμβασης. Αυτό και από μόνο του θα έφτανε τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Πιθανόν αυτό έχουν και στο μυαλό τους οι εργαζόμενοι οι οποίοι επικοινωνούν μαζί σας και ζητούν να μάθουν το λόγο του ΟΧΙ. Έχουν πολύ καλύτερη μνήμη από εσάς και αναγνωρίζουν το τι σημαίνει υπογραφή Σ.Σ.Ε. Ιδανικό θα ήταν να κάνουμε όλα όσα λέτε (Γενική Συνέλευση, ενημέρωση του κλάδου και απόφαση από τους εργαζομένους). Δυστυχώς ο χρόνος δεν υπάρχει. Δυστυχώς δεν υπάρχει και η απαιτούμενη σοβαρότητα για ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα. Ο τρόπος με τον οποίο μεταβάλατε σε ζούγκλα τις Γ.Σ της τελευταίας διετίας, δεν μας δίνει την ελπίδα πως εκεί θα μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αντιληφθούν το τι σημαίνει αυτή η σύμβαση. Δυστυχώς όσοι  εργαζόμενοι παραβρέθηκαν στο Δ.Σ  έχουν καταλάβει, πως δεν μπορείτε ούτε εσείς οι ίδιοι να το αντιληφθείτε. Και σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να λέτε όλη την αλήθεια σε όσους επικοινωνούν μαζί σας. Πως η ΣΤΑΣΥ ήδη υπέγραψε Σ.Σ.Ε. Πως από αύριο λοιπόν θα είμαστε μόνοι σε μια κοινή μητρική εταιρεία. Πως μετά την 14η Μαΐου και σε περίπτωση μη υπογραφής Σ.Σ.Ε, οδηγούμαστε σε νομοθέτηση.  Αν είσαστε έτοιμοι να αναλάβετε την πλήρη ευθύνη ατομικών συμβάσεων των 700 €, τότε κάντε το. Ο Πρόεδρος δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει σε μία σε δύο σε όσες Γ.Σ θέλετε. Πάρτε όμως την πλήρη ευθύνη και φέρτε μας τη δική σας πρόταση, αν έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε για τη σύμβαση.
Εδώ καταθέτουμε, πως ενώ το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης μέλη του Δ.Σ, ζητούσαν από τον πρόεδρο να υπογράψει εκείνη τη στιγμή, εκείνος δεν το έκανε. Σεβόμενος τη θέση του και όλο το Δ.Σ, έφερε την επομένη την πρόταση για συζήτηση. Ούτε καν μονογραφημένη για να μη δεσμεύει κανέναν. Την έδωσε και στους 17 εκπροσώπους των εργαζομένων, ώστε να ενημερωθούν, με την παράκληση να μην αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Στη λογική ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και υπάρχει κίνδυνος να καεί όλη η προσπάθεια. Το ίδιο βράδυ ο Κουμούτσος  και Σουκαράς την ανάρτησαν και στα δύο blogs. Ούτε την εχεμύθεια που τους ζητήθηκε δε σεβάστηκαν. Μήπως τελικά ο σκοπός τους είναι για άλλη μία φορά το να βλάψουν τους εργαζόμενους; Τι λέτε, εμείς δεν το είχαμε στα χέρια μας το προσχέδιο; Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος του Συνδικάτου και Γραμματέας μας να μην μας το είχε δώσει; Τι ήθελαν να δείξουν εκεί στο σύνδεσμο; Πως το είχαν πρώτοι; Με αυτά παίζουν συνάδελφοι και με τις τύχες σας. Κύριοι ξαναλέμε δεν υπάρχει σοβαρότητα. Πάρτε την ευθύνη και μην προσπαθείτε να την μεταφέρετε στους εργαζομένους. Αυτό στην ουσία είναι το πρόβλημά σας. Να διώξετε την ευθύνη από πάνω σας και να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι σε μία Γ.Σ. Αυτοί σας έστειλαν στο Δ.Σ και οφείλετε να πάρετε εσείς την απόφαση. Αυτό ισχύει και για όλους όσους ψήφισαν κατά. Σταματήστε να παίζετε με τις ετερόκλητες συμμαχίες για να γίνεστε αρεστοί. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πολύ νωπό. Οι εργαζόμενοι έδωσαν στην ΠΑΣΚΕ 5 έδρες αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές της. Τιμώρησαν τον σύνδεσμο για το μηδενικό του έργο. Ο συνδικαλιστής σε ώρες ευθύνης πρέπει να παίρνει όλο τον κλάδο επάνω του. Εμείς αποδεχόμενοι το ρόλο που μας έδωσαν οι εργαζόμενοι, αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Το μέλλον θα κρίνει όλους μας.
Υ.Γ. Για το καλό του κλάδου κατεβάστε τις αναρτήσεις με το προσχέδιο σύμβασης. Ή αναρτήστε τις δικές σας προτάσεις.