ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.....ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Σε απάντηση της χθεσινής μας ανάρτησης σχετικά με τη δημοσιοποίηση της Σ.Σ.Ε, οι συνάδελφοι που διαχειρίζονται τις δύο ιστοσελίδες,
δημοσίευσαν την ακόλουθη  άποψή τους.


 Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά, πως δεν είχαμε σκοπό, να αντιπαρατεθούμε με κανένα συνάδελφό μας είτε αν προέρχεται από την ΕΘΕΛ είτε από τον ΗΛΠΑΠ. Καλά έκανε ο διαχειριστής του osybusdrivers και αναδημοσίευσε την Σ.Σ.Ε, αναφέροντας και την πηγή, καλά έκανε και ο έτερος διαχειριστής του trolleatzis και την δημοσίευσε , αφού δεν μπήκαν σ’ αυτόν οι περιοριστικοί όροι που είχαμε εμείς από το γραμματέα μας Λεωνίδα Σκούλο. Άλλωστε η δική μας ιστοσελίδα είναι η επίσημη της ΠΑΣΚΕ, υπ’ ευθύνη του γραμματέα και οι πληροφορίες που αναρτούνται, μας δίνονται από αυτόν. Εμείς δεν κρυβόμαστε. Και δεν νομίζουμε πως είμαστε υπό τον έλεγχο κανενός, όπως έγχρωμα επιλέξατε να μας το πείτε.
Όπως αναφέραμε κι εχθές οι τρεις πρόεδροι που υπέγραψαν και μόνο αυτοί είχαν  από ένα  αντίγραφο. Ποιος από τους τρεις λοιπόν δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα; Δεν μεμφόμαστε συναδέλφους που σε καμία περίπτωση δε διαθέτουν την πείρα εκλεγμένων εκπροσώπων τους. Άλλωστε όταν μιλήσαμε για νέο κουμούτσο, δε θα μπορούσαμε να τον συγκρίνουμε παρά μόνο με άλλο συνδικαλιστή. Ποιος ήταν ο πρόεδρος που παρέδωσε το αντίγραφο σε συνάδελφο του trolleatzis; Η κοινή λογική βγάζει το συμπέρασμα. Εκτός και δεν ήταν αυτός που όλοι μας σκεφτόμαστε, αλλά κάποιος άλλος. Σε αυτή την περίπτωση το τιμιότερο είναι οι δύο συνάδελφοι να αναφέρουν την πηγή τους. Καλό είναι το ακομμάτιστο, καλά πουλάει το απολιτίκ, αλλά όπως εμείς μιλάμε ξεκάθαρα, το ίδιο πρέπει να κάνουν κι αυτοί. 
Πάμε και λίγο παρακάτω. Το ξέρουμε κι εμείς πως η  Σ.Σ.Ε πρέπει να κατατεθεί στην επιθεώρηση εργασίας. Απλά δεν το αναφέραμε, γιατί είναι το απολύτως τυπικό της υπόθεσης, που ακολουθεί την έγκριση του Δ.Σ της Ο.ΣΥ. Είπαμε διατηρούμε την επίσημη ιστοσελίδα και έχουμε πάρα πολλές γνώσεις σε αυτά τα θέματα. Μην διαφεύγει από κανέναν, πως η παράταξή μας έχει δημιουργήσει και υπογράψει όλες τις συμβάσεις στην ιστορία της εταιρείας. Η τεχνογνωσία λοιπόν δε μας λείπει και δε χρειαζόμαστε μαθήματα. Μάλλον προς εσάς πρέπει να γίνουν υποδείξεις ή καλύτερα προς αυτόν που σας έδωσε την υπογραμμένη Σ.Σ.Ε. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε, πως η επιχειρησιακή αυτή σύμβαση, σε μια εποχή που όλη η κοινωνία βάλλεται, καλό θα είναι να μην έβγαινε στη δημοσιότητα μέχρι να ολοκληρωθεί, εμείς προσπαθούμε να σας το εξηγήσουμε. Αφού δεν το έκανε αυτός που έπρεπε. Αν νομίζετε πως καλό ήταν να ακυρωθεί όλη η προσπάθεια και μετά τη μετενέργεια, να φτάσουμε σε νομοθέτηση ατομικών συμβάσεων, ας σας κρίνουν οι εργαζόμενοι.
Υπάρχει όμως και άλλη μία παράμετρος εκτός από το Δ.Σ της Ο.ΣΥ και την επιθεώρηση. Μια παράμετρος που σκόπιμα δεν αναφέραμε χθες, περιμένοντας εσάς. Η παράμετρος ηθική. Ο γραμματέας μας ήταν κατηγορηματικός προς εμάς, πως σε καμία περίπτωση τα υπόλοιπα 15 μέλη του δικού μας Δ.Σ, δεν θα έπρεπε να μάθουν τη σύμβαση μέσα από το blog της ΠΑΣΚΕ. Παρά στο πρώτο Δ.Σ που θα συγκληθεί γι αυτόν το λόγο. Αυτός που σας παρέδωσε τη Σ.Σ.Ε δεν είχε τέτοια ηθικά κολλήματα; Ψιλά γράμματα, έτσι;
Τελειώνοντας, δεν έχουμε χάσει καμία μπάλα. Τη μπάλα την καρφώσαμε στα δίχτυα. Μόνο η δική μας παράταξη εδώ και πέντε μήνες πάλεψε απέναντι σε εργασιακή εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο. Κατηγορηθήκαμε, λοιδορηθήκαμε, βριστήκαμε, απειληθήκαμε, δεχθήκαμε ειρωνείες και αμφισβήτηση. Στο τέλος όμως τα καταφέραμε και σήμερα με αυτή  τη Σ.Σ.Ε δικαιωνόμαστε. Δεν νομίζουμε λοιπόν να υπήρχε κανείς άλλος που να είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις φοβίες  και την αβεβαιότητα των συναδέλφων μας, για το αύριο της εταιρείας και των οικογενειών μας, από αυτόν που έτρεχε νυχθημερόν για 5 μήνες.  
Κλείνοντας, να σας πω, πως είναι πολύ άσχημη η εικόνα της ιδιοποίησης που έγινε με αυτή την κάθετη γραμμή σε όλη τη σύμβαση. Θα μπορούσαμε κι εμείς να τη γεμίσουμε με λογότυπα της ΠΑΣΚΕ. Και να την αναρτήσουμε κάπως έτσι.



Θα άλλαζε κάτι; Εδώ φαίνεται ποιος κυνηγάει μάγισσες και φαντάσματα. Καλά τιμόνια συνάδελφοι.